نیاز مشاغل، برترین سامانه ثبت آگهی و تبلیغات مشاغل در کشور
نیاز مشاغل، برترین سامانه ثبت آگهی و تبلیغات مشاغل در کشور
ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان چیست و چرا انجام میشود

ارتودنسی دندان چیست و چرا انجام میشود، ارتودنسی ثابت یکی از روش‌هایی است که برای درمان بدشکلی‌ها و ناهماهنگی‌ها در فک و

دندان‌ها استفاده می‌شود است. در درمان ارتودنسی ثابت، دندان‌ها به وسیله باکس‌های فلزی به نام «براکت» و سیم‌های فلزی که آنها را به هم متصل

می‌کنند، به موقعیت مورد نظر تغییر وضعیت می‌دهند. در این مطلب قصد داریم هر آن‌چه که به ارتودنسی ثابت مربوط می‌شود را با ساده‌ترین بیان،

توضیح دهیم، پس تا انتها با نیاز مشاغل همراه ما باشید .

ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان چیست و چرا انجام میشود

زیبایی دهان و دندان تاثیر به سزایی بر روی چهره افراد دارد. اما با درمان ارتودنسی، علاوه بر بهبود زیبایی لبخند، مشکلات دیگری نیز حل می‌شود. در زیر مشکلاتی که قبل از انجام ارتودنسی، افراد با آن درگیر هستند را بررسی می‌کنیم.
دندانهای نامرتب، علاوه بر ظاهر بد، فشار زیادی را به سایر دندان‌ها، لثه‌ و مفاصل فک وارد می‌کنند، که می تواند منجر به مشکلات زیر شود:

  • سخت جویدن همراه با درد
  • ایجاد مشکل در لثه
  • پوسیدگی دندان‌ها
  • سردرد و میگرن شدید
  • درد پشت شانه و گردن
  • مشکلات گوارشی ناشی از بد جویدن غذا
  • مشکلات در مسواک و رعایت بهداشت دهان و دندان
  • مشکلات ظاهری و پایین آمدن اعتماد به نفس
  • مشکلات TMJ

ارتودنسی دندان برای چه کسانی است؟

تمام افرادی که دارای نامنظمی و عدم هماهنگی دندان‌ها و فک و یا اصطلاحا مال اکلوژن هستند، به درمان های ارتودنسی دندان نیاز دارند.اگر فک و دندان‌ها به درستی رشد نکنند و در موقعیت نرمال و طبیعی قرار نگیرند، شرایطی به نام مال اکلوژن را ایجاد می‌کنند. در مال اکلوژن دندان ها کج می‌شوند و موقعیت نامناسبی به دست می آورند.

مال اکلوژن بیماری نیست و بر سلامت جسمی تأثیری ندارد. این وضعیت یک تغییر در موقعیت طبیعی دندان ها است. با این وجود، و هرچند که این وضعیت بیماری تلقی نمیشود، ممکن است روی ظاهر صورت و دندان ها تأثیر بگذارد و منجر به بروز احساساتی مثل خجالت زدگی، کاهش اعتماد به نفس و حتی افسردگی شود و یا روی توانایی خوردن غذا و گفتار نیز تاثیر بگذارد.

تنظیم دندان

انواع ارتودنسی دندان

ارتودنسی دندان انواع مختلفی دارد که می‌تواند شامل چند تقسیم بندی مختلف شود، اما برای درک بهتر، ما در اینجا بر اساس نوع ابزار و عملکرد آنها تقسیم بندی می کنیم. به طور کلی ارتودنسی به 2 دسته متحرک و ثابت تقسیم می‌شود.

1- ارتودنسی ثابت

در این نوع درمان ارتودنسی، برای یک مدت طولانی از تجهیزات خاصی به صورت ثابت، برای تراز کردن دندان ها استفاده می شود. در تمام طول مدت درمان این ابزار باید در دهان قرار داشته باشند و به هیچ عنوان خارج نشوند (مگر تحت نظر و توسط دندانپزشک).

این روش معمولا برای افرادی استفاده می‌شود که وضعیت دندانی پیچیده‌ای دارند و بیمار باید ماهی یکبار به متخصص مراجعه کند تا بر اساس روند بهبود، پلاک‌ها تنظیم و فیکس شوند.

2- ارتودنسی متحرک

در این شیوه درمانی، از ابزار ارتودنسی استفاده میشود که لزومی ندارد برای یک مدت طولانی و تا پایان درمان آن ها را در دهان قرار داد. این ابزار معمولا در طول شبانه روز نزدیک 22 ساعت باید در دهان قرار بگیرند.

در روش ارتودنسی متحرک یک قالب از دندان های فک بالا و پایین گرفته و در نهایت یک پلاک برای دندان ها آماده می‌شود که شما می‌توانید آن را هر زمان که احساس ناراحتی کردید از دهان خود خارج کنید. این نوع ارتودنسی دندان هم، انواع مختلفی دارد

ارتودنسی پشت دندانی (lingual braces)

این نوع بریس برای بیمارانی نصب می‌گردد که تمایلی به دیده‌شدن سیم‌ها و براکت‌های ارتودنسی ندارند.

اجزای این نوع ارتودنسی ثابت در پشت دندان‌ها نصب می‌گردد و عملکرد آن به خوبی انواعی است که در جلوی دندان نصب می‌شوند. با این حال، به دلیل سختی نصب و مهارت بیشتر مورد نیاز، معمولا هزینه نصب آنها بیشتر است. همچنین، ممکن است سبب زخم‌شدن زبان و مشکلاتی در حرف‌زدن شوند.
زمان مورد نیاز برای اصلاح دندان‌ها به این روش طولانی‌تر است. ارتودنسی لینگوال از انواع نامرئی ارتودنسی محسوب می‌شود.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *