نیاز مشاغل سامانه ثبت آگهی رایگان | درج آگهی رایگان | ثبت شغل | تبلیغات مشاغل

عوارض نوشابه زیرو

وبلاگ

۲۹ شهریور ۱۴۰۲
نیاز مشاغل سامانه ثبت آگهی رایگان | درج آگهی رایگان | ثبت شغل | تبلیغات مشاغل
عوارض نوشابه زیرو

عوارض نوشابه زیرو

عوارض نوشابه زیرو،با گرم شدن هوا و روزه داری در هوای گرم تمایل به نوشیدنی شیرین، خنک و گازدار هم افزایش می‌یابد، اما نباید فراموش کنیم که نوشابه گازدار مضرات فراوانی دارد که از پوسیدگی دندان و مشکلات گوارشی پا را فراتر می‌گذارد و بیماری‌های قلبی، کلیوی و چاقی را که خود زمینه ساز انواع بیماری هاست به دنبال می‌آورد.در این مقاله از نیاز مشاغل به برخی از مضرات نوشابه میپردازیم.

مواد تشکیل‌دهنده نوشابه زیرو چیست؟

کارشناسان تغذیه می‌گویند محدود‌کردن میزان قندهای افزودنی و صنعتی در رژیم غذایی برای سلامتی فردی مهم است. افرادی که به‌طور منظم نوشابه مصرف می‌کنند، ممکن است سعی کنند با ایجاد تغییراتی در نوشابه‌های صنعتی با شیرین‌کننده‌های مصنوعی یا غیرمغذی، مصرف قند اضافه را جبران کرده و کاهش دهند. این جایگزین‌ها طعم شیرینی را در محصولات ایجاد می‌کنند، اما منجربه افزایش قندخون نمی‌شوند.

عوارض نوشابه

عوارض نوشابه زیرو zero که از آن بی خبرید!

امروز نوشابه زیرو یا بدون قند در بازار به فراوانی یافت می شوند که بازاریابان از آن به عنوان نوشیدنی سالمی در رژیم غذایی نسبت به نوشابه معمولی یاد می کنند. همین طرفند ها باعث می شوند که شما مایل باشید این نوشابه بدون قند را خریداری نمایید و مصرف کنید. ولی عوارض نوشابه زیرو برای بدن چیست؟ و چون کالری آنها صفر است می توانند جایگزین مناسبی برای نوشیدنی های سالم باشند؟

نوشابه زیرو در یک قوطی ۳۵۴ میلی لیتری کالری، چربی، پروتئین، شکر ندارد و ۲ درصد از سدیم و پتاسیم روزانه را در خود جای داده است. برای اینکه این نوشیدنی شیرین باشد به آن شیرین کننده مصنوعی اضافه کرده اند.

مضرات نوشابه مشکی

دیابت از مضرات نوشابه

هم نوشابه معمولی و هم نوشابه رژیمی با افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ در ارتباط هستند. افزایش قند خون بدن را مجبور می‌کند قند را به چربی در کبد تبدیل کند. ذخایر چربی موجود در کبد طی شش ماه، ۱۵۰ درصد افزایش می‌یابد. عوارض نوشابه زیرو بسیار فراوان است که دیابت یکی از آنهاست

پوسیدگی دندان از مضرات نوشابه

یکی دیگر از عوارض نوشابه زیرو  این است که حاوی اسیدهایی مثل «اسید فسفریک و اسید کربنیک» است. این اسیدها باعث ایجاد یک محیط به شدت اسیدی در دهان می‌شود و دندان‌ها را در مقابل پوسیدگی آسیب‌پذیر می‌کند.

نوشابه سطح کلسیم را کاهش می‌دهد:

نوشابه‌ها zero حاوی فسفریک اسید هستند مقادیر زیادی از کلسیم استخوان را کاهش می‌دهد. پس از مطالعه چندین هزار مرد و زن، محققان در دانشگاه تافتس، دریافتند زنانی که روزانه ۳ یا بیشتر نوشابه می‌نوشند، تقریبا ۴ درصد از تراکم مواد معدنی استخوان را در باسن خود دارند، هر چند که محققان کلسیم و جذب ویتامین د را کنترل می‌کنند.

افزایش افسردگی

نتایج پژوهش های متعدد نشان داده است که آسپارتام اثرات منفی روی افراد مبتلا به افسردگی داشته است. این شیرین کننده می تواند باعث تشدید علائم افسردگی و وخیم شدن حالت های روحی افراد شود. اگر افسرده هستید، دور مواد غذایی حاوی آسپارتام را خط قرمز بکشید. البته خبر خوب این که این شیرین کننده باعث بروز علائم افسردگی نمی شود، اما علائم آن را تشدید می کند.

افزایش مشکل معده

زمانی که در اوایل دهه 80 میلادی آسپارتام وارد بازار شد و در ترکیب اصلی نوشابه ها قرار گرفت، اداره کنترل محصولات غذایی فرانسه شکایت های زیادی درباره عوارض جانبی ناشی از مصرف محصولات غذایی حاوی این شیرین کننده دریافت کرد.

گرفتگی عضلات معده به عنوان یکی از ناراحتی های اصلی مخصوصا در سال اول فروش این محصولات به ثبت رسید. امروزه نیز افراد زیادی که از گرفتگی عضلات شکمی و معده درد رنج می برند، اظهار می کنند که با حذف محصولات غذایی حاوی شیرین کننده های مصنوعی به ویژه آسپارتام، علائم بیماریشان بهبود می یابد.

حساس شدن گوش

محققان تاکنون حدود 90 گونه از علائم مربوط به مصرف آسپارتام را شناسایی کرده اند. ناشنوایی، وزوزگوش و تحمل نداشتن سروصدای اطراف جزو برخی از علائم ناشی از مصرف آسپارتام محسوب می شود. در وزوزگوش، فرد مبتلا حتی در نبود صدای خارجی نیز سروصدای غیرطبیعی در گوش خود احساس می کند.

محققان مشاهده کردند افرادی که نوشیدنی های رژیمی زیادی مصرف می کنند، بیشتر از این مشکل شکایت دارند. خبر خوب این که مشکلات شنوایی ناشی از مصرف آسپارتام با قطع مصرف این قبیل نوشابه ها درمان می شود.

نوشابه های رژیمی و دیابت

درست است که نوشابه زیرو بدون قند هستند، ولی به این معنی نیست جایگزین ها و شیرین کننده های مصنوعی گزینه های سالمی برای افرادی که میخواهند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهند نیست.

تحقیقات نشان داده اندافرادی که نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی را مصرف کرده اند نسبت به سایرین بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ قرار گرفته اند و خطر ابتلا به این بیماری کاهش نیافته است.انواع نوشابه

سایر عوارض مصرف نوشابه های زیرو

  • خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش می دهد،
  • افزایش خطر ابتلا به بیماری های کلیوی،
  • باکتری های مفید معده را از بین می برد،
  • همچنین خطر ابتلا به پوکی استخوان را نیز بالا می برند.

نکاتی برای کاهش مصرف نوشابه

چند ایده خیلی خوب و موثر برای ترک مصرف نوشابه، پیشنهادات زیر هستند:

آب‌های طعم‌دار: آب‌های طعم‌دار بدون کالری علاوه بر طراوت و آبرسانی به بدن، یک نوشیدنی سالم و بی‌ضرر هستند.
کامبوجا: این نوشیدنی سرشار از باکتری‌های پروبیوتیک سالم است که روده را تقویت می‌کنند. کامبوجا به دلیل فرآیند تخمیر با این باکتری‌ها به‌طور طبیعی گازدار است. بیشتر کامبوجاها قند کمتری نسبت به نوشابه‌های معمولی دارند، اما محض احتیاط بد نیست باز هم برچسب‌های روی بسته‌بندی را بخوانید.
نوشابه‌های پروبیوتیک: برخی از مارک‌های نوشابه‌های پروبیوتیک «سودا» شبیه کومبوجا هستند. آن‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که طعمی شبیه به نوشابه اما قند بسیار کمتری داشته باشند. فواید این نوشابه‌ها به‌دلیل داشتن پروبیوتیک‌ها مشابه فواید کومبوجا است.
نوشابه‌های استویا: بعضی از برندهای نوشابه‌های گازدار از طعم‌های محبوب سودا تقلید می‌کنند، اما حاوی شیرین‌کننده‌های مصنوعی نیستند. درعوض، این نوشیدنی‌ها از شیرین‌کننده‌های جایگزین گیاهی مانند استویا یا میوه راهب استفاده می‌کنند. به‌این‌ترتیب، طعم آن‌ها شبیه به نوشابه می‌شود، درحالی‌که قند یا شیرین‌کننده‌های مصنوعی ندارند.
آب گازدار: این نوشیدنی‌ها معمولا شیرین نیستند، اما از کربنات برای ایجاد گاز در آن‌ها استفاده شده که طعم و احساس نوشابه را تداعی می‌کند.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *