نشانه های شیر فاسد شده چیست + علایم و تشخیص
نشانه های شیر فاسد شده چیست؟ روش تشخیص شیر فاسد شده،شیر و سایر محصولات لبنی برای سلامت بدن بسیار مفید است اما تقلب در زمینه تولید شیر می تواند سبب ابتلای افراد به انواع بیماری های گوارشی، مشکلات قلبی عروقی یا واکنشهای شدید آلرژیک شود به همین دلیل باید قبل از مصرف شیر از سالم بودن آن مطمئن شویم.
در این مقاله از نیاز مشاغل قصد داریم تا چند راهکار ساده برای تشخیص شیر فاسد شده را باهم یاد بگیریم و بتوانیم از آن برای فهمیدن این موضوع استفاده کنیم نیاز مشاغل سامانه سراسری برتر ثبت مشاغل کشور.
تشخیص شیر خراب شده از روی تاریخ
تاریخ انقضا شاخص ضعیفی برای بررسی ایمن بودن مصرف شیر است. بررسی بو و ظاهر شیر روش موثرتری برای تعیین میزان سلامت شیر و ایمن بودن مصرف آن محسوب می شوند.
شیر فاسد شده بوی ترشی داشته که این مساله به دلیل تولید لاکتیک اسید توسط باکتری ها رخ می دهد. هر چه شیر بیشتر خراب شود بوی نا مطبوع آن نیز بیشتر می شود.
علت خراب شدن شیر
شیر به طور طبیعی باکتری هایی مانند اشریشیا کلی و سالمونلا دارد. این باکتری ها عامل خراب شدن شیر و ایجاد بیماری ها هستند.
شیر فاسد شده به علت رشد بیش از حد این باکتری ها و تغییر بافت، طعم و کیفیت کلی شیر ایجاد می شود. این باکتری های سرما دوست اغلب در شرایط سرد رشد کرده و باعث خراب شدن شیر می شوند.
تولیدکنندگان شیر گاو آن را در دمایی زیر 4.5 درجه سانتیگراد نگهداری کرده تا برای آزمایش و فرآوری منتقل شوند. فرآوری شیر شامل موارد زیر است:
- پاستوریزه کردن: تولیدکنندگان پیش از خنک کردن مجدد شیر، آن را برای از بین بردن باکتری ها گرم می کنند.
- هموژنیزه کردن: یک دستگاه، چربی را به طور مساوی در شیر پخش کرده و مانع از شناور شدن آن در سطح بالا می شود.
- جداسازی: یک سانتریفیوژ شیر را چرخانده تا خامه آن را پیش از ترکیب مجدد با مقادیر مختلف چربی جدا کند.
عوارض مصرف شیر خراب
مصرف مقدار کمی شیر فاسد شده عوارض خاصی ایجاد نکرده یا باعث ایجاد علائم خفیفی شده که خود به خود برطرف می شوند.
با این وجود از آنجایی که نوشیدن شیر خام و غیر پاستوریزه خطرناک بوده سعی کنید از این امر خودداری کنید. شیر خام حاوی عوامل بیماری زا مضر زیر است که می توانند باعث مسمومیت غذایی شوند:
- کامپیلوباکتر
- کریپتوزپوریدیوم
- اشریشیا کلی
- لیستریا
- سالمونلا
روش هایی برای افزایش ماندگاری شیر:
- بستن محکم در بسته بندی شیر
- نگهداری شیر در یخچال
- تنظیم دمای یخچال زیر حدود 4.5 درجه سانتیگراد یا 40 درجه فارنهایت
- اجتناب از نگهداری طولانی شیر در بیرون از یخچال