شاهین شهر محل سکونت خانواده ارتش ایران و ارتش آمریکا بودهاست. دلیل این محل سکونت، ساخت هسا و فعالیت بل هلیکوپتر بودهاست.
این شهر در سالهای بسیار دور قبل از کاربری مسکونی به مزرعه امیرآباد شهرت داشته و دارای کاربری کشاورزی بوده و یکی از مزارع تحت مالکیت آقا محمد خان برومند، از خوانین منطقه تاریخی گز بُرخوار بودهاست.
تقسیمات کشوری
با جدایی بخشهای برخوار و میمه از شهرستان اصفهان و شکلگیری شهرستان جدید برخوار و میمه در سال ۱۳۶۸ شاهین شهر به لحاظ موقعیت، جمعیت و اهمیت ویژهای که دارا بود به عنوان مرکز شهرستان برگزیده شد و در دی ماه ۱۳۸۶ نیز پس از جدایی بخش برخوار به عنوان مرکز شهرستان شاهینشهر و میمه انتخاب گردید.
آب و هوا
آب و هوای خشکی دارد. هوای شاهین شهر با وجود قرار گرفتن در مجاورت نیروگاه شهید منتظری، پالایشگاه و پتروشیمی و… آلودگی نه چندان زیادی دارد.
ارتفاع از سطح دریای آن ۱۵۹۵ متر میباشد.مساحت فضای سبز شاهین شهر بالغ بر ۳۶۰هکتار بوده و تاکنون ۱۱۳بوستان ساخته شده است .
مکانهای تفریحی رفاهی و گردشگری
شاهین شهردارای سالنهای ورزشی متعدد و یک باب زورخانه به فرم قدیمی دارد، دارای چند فرهنگ سرا است که درنقاط مختلف شهر بوسیله شهرداری ساخته شدهاست.
- سالنهای ورزشی ازجمله الزهرا و تختی واقع درخیابان مخابرات
- ورزشگاه درخیابان اقبال لاهوری
- ورزشگاه پوریای ولی واقع درخانه کارگر سالن ورزشی بانک استان
- چند کتابخانه که بزرگترین آن در نگارستان شهرداری
- شاهین شهر دارای دو سینما است
- برخورداری از چندین استخر
- محلی به عنوان پیست موتور سواری برای تفریح علاقمندان به موتورسواری وجود دارد.
- بوستان انقلاب
- مجموعه تفریحی،گردشگری شاهینشهر
صنعت و اقتصاد
با توجه به اینکه دانشگاه صنعتی مالک اشتر و نیز هواپیماسازی ایران (هسا)، پالایشگاه اصفهان و پتروشیمی اصفهان، نیروگاه شهید منتظری، اسنوا گیتی پسند و شهرک صنعتی مورچه خورت و شیر پگاه و پتوی گلبافت و … شهرک صنعتی محمودآباد و دهها مجتمع صنعتی بزرگ دیگر در مجاورت این شهر هستند، شاهینشهر از قطبهای صنعتی و فنی استان اصفهان بهشمار میآید.پروژه میدان میوه و ترهبار شاهینشهر توسط بخش خصوصی در زمینهای ۳۰ هکتاری بهریس که در غرب شاهین شهر و حدفاصل جاده جهادآباد ۱۳۹۹ شروع شد.
تخمه آفتاب گردان و گیاهان دارویی خودرو از جمله محصولات شهر هستند.
مردم شناسی
در طول جنگ ایران و عراق شمار بسیاری از مهاجرین مناطق جنگی مخصوصا خوزستان به این شهر مهاجرت کردند.در حال حاضر این شهر اقوام فارس و لر و ترک و کرد و جمعیتی از ارامنه و آشوریها را در خود جای دادهاست.