نیاز مشاغل سامانه ثبت آگهی رایگان | درج آگهی رایگان | ثبت شغل | تبلیغات مشاغل
نیاز مشاغل سامانه ثبت آگهی رایگان | درج آگهی رایگان | ثبت شغل | تبلیغات مشاغل
ورزش بدنسازی

ورزش بدنسازی بیشتر بدانید

تاریخچه ورزش بدنسازی در جهان

ورزش بدنسازی سابقه کهن و قدیمی در جهان دارد.تاریخچه بدنسازی به پایان قرن ۱۹ برمی‌گردد.در واقع تا قبل از قرن ۱۹ام ورزش بدنسازی وجود خارجی نداشت و کسی این رشته را نمی‌شناخت.تا اینکه فردی به اسم یوجین ساندو آن را پایه گذاری کرد.چیزی که باعث متمایز شدن ساندو از بقیه افراد می‌شد ورزیدگی و قدرت بدنی و عضلاتش بود.در واقع بدنسازی هنر نمایش زیبایی اندام بود.

در این مقاله از نیاز مشاغل به ورزش بدنسازی طبیعی می پردازیم.

برای اطلاع از باشگاه های ورزشی در کشور به لینک مقابل مراجعه کنید

تاریخچه ورزش بدنسازی در ایران

تا پیش از سال 1300نامی از ورزش پرورش اندام در ایران نبود و تنها ورزشکاران و پهلوانان باستانی کار به خاطر تمرینات داخل گود و بلند کردن وزنه های آن زمان در بیرون از گود اندام های در خور توجهی داشتند.

تا سال 1324هیچ مسابقه پرورش اندام و یا رقابتی که در آن اندام افراد مورد قضاوت قرار بگیرد؛ برگزار نشده بود ولی زنده یاد منوچهر مهران اهل مشهد در سال 1322 باشگاه نیرو و راستی را در تهران تأسیس کرد و خود را بنیان گذار پرورش اندام در ایران نامید.

ورزش پرورش اندام

بدنسازی چیست؟

بدنسازی طبیعی عضلات و بدنی کاملا خوش فرم را به شما هدیه می دهد و سلامت شما را به خطر نمی اندازد. در بدنسازی طبیعی از دارو های هورمونی یا استروئیدی استفاده نمی شود. کسانی که می خواهند اندامی زیبا و جذاب و طبیعی داشته باشند به سراغ بدنسازی طبیعی می روند.

تمرینات در بدنسازی طبیعی بایستی به صورت منظم و کاملا با برنامه صورت گیرد. نکته مهم که باید مد‌نظر قرار گیرد این است که پیشرفت عضلانی به صورت کوتاه مدت در این ورزش امکان‌پذیر نمی‌باشد و ورزشکاری که بدنسازی را جهت فعالیت ورزشی خود انتخاب کرده باید فردی صبور باشد.

جهت انجام تمرینات حتما از یک مربی با تجربه استفاده کنید که بر اساس شرایط بدنی شما برنامه متناسبی را برای شما بنویسد. زمان تمرین هم بخش مهمی از انجام این ورزش است که حتما به صورت اصولی انتخاب شود. در انجام حرکات ورزشی هم بایستی دقت کافی را به خرج داد؛ زیرا اجرای صحیح حرکات باعث فشار مضاعف به عضلات و در نتیجه رشد سریع‌تر آن می‌شود.

انواع رشته‌های ورزش بدنسازی

بسیاری از ورزشکاران با اندام و تمرینات مختلف بدنساز به حساب می آیند؛ چرا که ورزش بدنسازی رشته‌های مختلفی را شامل می‌شود. اگر قصد دارید که در یک باشگاه بدنسازی ثبت نام کنید یا بدنساز هستید. پس شناخت بیشتر این ورزش خالی از لطف نیست و باعث پیشرفت بیشتر شما می‌شود.

رشته‌های ورزش بدنسازی شاید شبیه به هم باشند؛ اما سیستم تمرینی، رژیم غذایی و حتی برنامه ریکاوری هر کدام با یک دیگر متفاوت است. در ادامه مطالبی درباره انواع رشته‌های بدنسازی به شما ارائه می کنیم.

تاریخچه بدنسازی

۱. پرورش اندام (بادی بیلدینگ)

پرورش اندام (بادی بیلدینگ) یکی از رشته‌های اصلی ورزش بدنسازی است. در بادی بیلدینگ عضله ‌سازی و ورزیدگیِ آن با معیار وزن سنجیده می شود؛ بنابراین بدنسازان در این رشته ورزشی بر اساس وزن طبقه‌بندی می‌شوند. هر چقدر بدنساز قد کوتاهی داشته باشد، شانس بیشتری در مسابقات حرفه‌ای دارد (امکان نمایش بیشتر عضلات در فرد قد کوتاه).

۲. بادی کلاسیک

در سال ۲۰۱۶ بخش بادی کلاسیک (Classic Physique) معرفی شد. این رشته ورزشی یکی از جدیدترین و جذاب‌‌ترین بخش‌های المپیا است.

بدنسازان این ورزش در طول دوران تمرین به عضله‌سازی و حجم‌‌گیری مشغولند؛ اما به اندازه مردان پرورش اندامی نیز درشت و حجیم نمی‌شوند. حتی عضلات بیش از حد حجیم از دور مسابقه خارج می‌شوند. در این رشته عموما بدنسازان قد بلند شرکت دارند و عضله ‌سازی بر کشیدگیِ و کات عمقی آن استوار است.

تغذیه بدنسازی

مهم‌ترین بخش بدنسازی درکنار خواب کافی داشتن یک رژیم غذایی مناسب است که شما تنها با داشتن رژیم غذایی متناسب می‌توانید بدنی زیبا و تراشیده بسازید. اگر با هدف لاغری تمرین می‌کنید باید پروتئین بیشتری مصرف کنید و مصرف چربی و کربوهیدرات‌ها را به حداقل برسانید. اگر با هدف افزایش وزن و عضلانی شدن تمرین می‌کنید می‌تواید مقدار مصرف کربوهیدرات و چربی‌های مفید را بیشتر کنید و البته تمرینات سنگین‌تری را انجام دهید.

ورزش بدنسازی در خانه

سوال بعد این است که آیا امکان انجام ورزش بدنسازی درخانه وجود دارد؟ بله. درخانه نیز شما می‌توانید با تهیه دستگاه‌های مناسب ورزشی به بهترین شکل ممکن تمرینات بدنسازی خودرا انجام داده و عضله‌سازی کنید. تمرینات درخانه نیز البته باید با برنامه تمرینی مناسب و همچنین رعایت رژیم غذایی پیگیری شود تا نتایج دلخواه ورزشکار بدست آید. اگر قصد تمرین درخانه را دارید حتما دستگاه‌های بدنسازی خانگی متناسب با شرایط و اندازه خانه‌تان را بررسی و سپس خریداری کنید. همچنین شما باید از مربی متخصص برنامه تمرینی مناسب تهیه کنید.

بدنسازی در باشگاه

اگر قصد تمرین در باشگاه را دارید ابتدا باید به مربی مراجعه کنید تا بسته به تیپ بدنی و شرایط بدنی‌تان برنامه تمرینی مناسب برایتان نوشته‌شود. یکی از مزایای تمرین بدنسازی در باشگاه نسبت به تمرین در خانه این است که در باشگاه شما علاوه بر شرایط تمرینی مناسب‌تر و تحت نظر مستقیم مربی بودن، می‌توانید از انواع و اقسام دستگاه‌های بدنسازی نیز استفاده کنید و تمامی عضلات بدنتان را با روش مختلفی تمرین دهید. در باشگاه همچنین دستگاه‌های چندمفصلی و دستگاه‌های مادر ازجمله اسمیت، کراس اور و دستگاه‌های زیربغل وجود دارد. با استفاده از این دستگاه‌ها می‌توانید درکوتاه‌ترین زمان ممکن با روش ها‌ی مختلفی یک عضله را تمرین دهید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاه خود را بیان کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *